Bröllopfotograf på västkusten och i hela världen

Efter månader av planering för att er dag ska bli fulländad, är min filosofi att ni ska kunna slappna av och njuta till fullo på er bröllopsdag. Jag arbetar dokumentärt vilket innebär att jag håller mig i bakgrunden och fotar allt som händer – gäster som småpratar, lyckotårar som fälls, kärleksfulla blickar, bubbel som hälls upp i glasen, dukning, namnlappar – you name it. Jag ser till att fånga allt på bild så att ni kan slappna av. 

Mina bilder är romantiska, intima och avslappnade. Jag brinner för äkta känslor och att fånga ögonblick som betyder något. Jag vill att mina bilder ska väcka känslor och minnen. Mina bilder är ljusa med naturligt ljus, moderna och stilrena och varsamt redigerade i en tidlös och klassisk stil med lugna färger.

Följ mig gärna här:

Hela världen är min arbetsplats och naturen är min studio

Oavsett vart i världen ni planerar ert bröllop eller när på året ni ska gifta er så kan ni lita på att jag kommer bli överlycklig av att få dokumentera er stora dag. Det spelar ingen roll vart, när eller hur ni ska gifta er – jag reser mer än gärna jorden runt för er skull! 

Prislista

4 timmar

Detta ingår:

Passar till exempel för förberedelser, first look, porträtt, vigsel, gratulationer & gruppbilder ♥

18 000 kr

8 timmar

Detta ingår:

Passar till exempel för förberedelser, first look, porträtt, vigsel, gratulationer & mingel och gruppbilder samt början av middagen ♥

26 000 kr

12 timmar

Detta ingår:

Passar till exempel för förberedelser, first look, porträtt, vigsel, gratulationer & mingel och gruppbilder, middag
magiska porträtt i golden hour och början av festen ♥

34 000 kr

Förutom fotograferingar erbjuder jag även...

FÖRSTORINGAR

Jag vet att för många par är bröllopet en av livets allra finaste dagar. Därför ingår en förstoring i varje paket, men kanske har ni flera favoritbilder. Jag erbjuder förstoringar i varierande storlek och i olika utföranden. 

ALBUM

Era bilder kommer betyda så mycket för er och bli alldeles för värdefulla för att stanna i en mapp på datorn. Därför erbjuder jag exklusiva album som förtjänar en speciell plats i hemmet. 

FILM

En bröllopsfilm är ett underbart sätt att bevara alla härliga minnen från er bröllopsdag. Tänk er att i efterhand kunna uppleva bröllopsdagen på nytt och bli påmind om hur vackert allt var, hur glada alla var och hur många lyckotårar som torkades.

Vi vill tacka så otroligt mycket för att du var med på vår dag och tog fantastiska bilder. Vi är så glada och svävar fortfarande på moln efter helgen. Det var många av våra gäster som sa att dem kände sig avslappnade och bekväma när du tog kort och att du nästan inte märktes av. Återigen tusen tack för att du var med och förgyllde vår dag!

Niclas & Mirja, Tjörn 2022

Hur går det till?

1. HEJ!
Allting börjar med att ni tar kontakt med mig. Antingen genom mail, telefon eller varför inte Instagram DM’s? Ni hittar mina sociala medier alldeles bredvid.

2. ÅTERKOPPLING
Ert mail/telefonsamtal/meddelande landar hos mig och jag blir så glad! Jag läser ert mail, kollar i min kalender och återkopplar till er inom två arbetsdagar.

3. PLANERINGSMÖTE
Vi träffas, förslagsvis genom Zoom, Skype eller Teams, och pratar med varandra! Ni får ett ansikte på mig och jag frågar er om era önskemål, förhoppningar och ni får svar på era frågor. 

4. OFFERT/AVTAL/BOKNINGSAVGIFT
Efter vårt möte skriver vi ett avtal (för båda parters trygghet) och när det är godkänt och signerat får ni en faktura på bokningsavgiften. Bokningsavgiften är 30% av totalbeloppet och är till för att säkra ert datum! 

5. PRE SHOOT
En “Pree Shoot” är en provfotografering som ingår i bröllopsfotograferingarna. Vi träffas och fotar lite, så ni får känna på hur det är framför kameran. På detta sätt har vi liksom värmt upp inför när det verkligen gäller och vi slipper stela bilder – bra va?

6. FOTOGRAFERING
Ni njuter och myser – jag arbetar.

7. URVAL & REDIGERING
När fotograferingen är gjord gör jag ett urval – bilder som inte håller måttet (t.ex. att någon blundar) sållas bort. Bilderna redigeras med en stor portion kärlek, omtanke och noggrannhet och inom 1 vecka får ni en förhandstitt.

8. SLUTFAKTURERING & LEVERANS
I samband med förhandstitten får ni även er slutfaktura. Efter 6-8 veckor är era bilder färdiga och levereras både i ett webbgalleri och även på ett USB i en vacker låda. Därefter får ni välja vilken bild som ska bli en Fine Art print som sedan skickas till tryck. 

Catia & Didrik

Vill ni boka mig? Åh, vad glad jag blir!

Skicka en förfrågan om ert datum så ska jag kolla i kalendern bara!

Förnamn Efternamn
Förnamn Efternamn

Vem är jag som bröllopsfotograf?

Som bröllopsfotograf är jag strukturerad, professionell, serviceminded och er kompis till 100%!  Jag är personen som har koll på klockan, som ser till att ni äter och dricker tillräckligt, som plåstrar om skoskav (jag har alltid plåster med mig!), som rättar till brudens hår i vinden och som tar bort smuts på brudgummens kavaj. Och ska jag vara helt ärlig, så är jag också personen som blir tårögd och kämpar med tårarna bakom kameran vid er first look och vigsel.

Vad kan ni förvänta er?

Under er bröllopsdag arbetar jag undercover. Och med det menar jag att klär jag mig enligt er klädkod för att smälta in bland era gäster. På så sätt kan jag fotografera utan att någon knappt lägger märke till mig och fånga det naturliga. Förutom vackra porträtt på er och bilder på vigseln, kan ni förvänta er bilder på: era gäster, gruppfoton enligt önskade konstellationer, lyckotårar, kramar, barn, dekorationer, presentbordet, blomsterarrangemang, dukning, mat, lokalen i sin helhet och mycket, mycket mer. 

Vanliga frågor

Hur lång tid innan vårt bröllop behöver vi boka?

Jag skulle rekommendera er att boka så snart som möjligt, gärna ett år i förväg. Mina tider går åt fort och redan nu har jag flera bokningar inför nästa säsong. 

Hur bokar vi?

Ni bokar enklast genom att använda mitt kontaktformulär ovan. Ni kan också skicka ett vanligt mail, skriva till mig på Facebook eller på Instagram. Föredrar ni telefonsamtal så är det bara att slå en signal! (Jag lovar, jag är inte stel i telefon och jag kan leda samtalet om det behövs!)

Kan vi preliminärboka?

På grund av stort intresse tar jag inga preliminärbokningar, utan det är först till kvarn helt enkelt! En bokning är giltig när avtalet är signerat och bokningsavgiften är betald.

Hur fungerar betalningen för bröllop?

Betalningen består av en bokningsavgift samt en slutfakturering. Bokninsavgiften om 30% tas ut efter signerat avtal och slutfakturan kommer i nära anslutning till ert bröllopsdatum. 

Hur levereras bilderna?

Inom 1 vecka kommer ni få en förhandstitt på några av era bilder. Därefter kommer ni få era bilder levererade i ett personligt onlinegalleri 6-6 veckor efter bröllopet. Bilderna levereras  givetvis i full upplösning i sin originalstorlek, men också i webbformat. Ni får bilderna både i färg och i svartvitt utan min logga (bilderna är ju era!)I varje paket ingår en Fine Art-print och den levereras inom 4 veckor efter att ni gjort ert bildval.

Hur många bilder får vi? Vad får vi göra med dem?

Jag tar flera hundra bilder i timman, men efter noga urval är det ca 50 bilder per timman som hamnar i ert galleri. Eftersom bilderna är era får ni göra nästan vad ni vill med dem – sprid dem i sociala medier, dela dem med familj och vänner, gör album med dem och publicera dem i tidningar.

Vi ska ha vårt bröllop på annat ställe än Västkusten, men vill boka dig.

Jippie! Jag älskar att resa och att uppleva vårt vackra värld och det skulle vara min ära att resa land och rike runt för ert bröllop. Jag älskar att resa så mycket att jag inte ens tar några extra kostnad för det.  Jag fotograferar i hela Sverige och även utomlands, så oavsett om ni ska gifta er på västkusten, på ostkusten, i Norrland eller runt Medelhavet så går det bra att boka mig. Inom Sverige ingår resan i priset, men gäller det bröllop utomlands tillkommer en liten reseersättning.

Faktum är att jag drömmer om att bli en s.k. “Destination Wedding Photographer”, så om ni planerar bröllop utomlands, hit me up! 

Vad gör vi om det regnar?

Skulle det regna på er bröllopsdag så är det ingen som helst fara. Jag har alltid en plan B (och även en plan C) och jag tar med mig genomskinliga paraplyer som ni får låna under dagen och vi fotograferar som planerat. Genomskinliga paraplyer passar perfekt på bilder och regndropparna kommer se ut som glitter. Bilderna blir allt som oftast helt magiska!

Kan man ångra sin bokning?

Självklart och absolut! Det finns inga som helst krav från min sida. Ni kan alltid avboka mig som fotograf. Men är bokningsavgiften betald kan den inte återbetalas.

Vi är inte vana att stå framför kameran. Blir det bra bilder ändå?

Men det klart att det blir! Vem har egentligen kameravana? Slappna av, njut av god mat och dryck och njut av bröllopet så sköter jag resten. Vid porträttfotograferingar guidar jag er och ger er andra saker att tänka på än på att jag har en kamera i handen.

Filmar du bröllop?

Ja, det gör jag. Mer än gärna! 

Behöver vi boka boende åt dig?

Nej, sånt behöver ni inte tänka på! Det sköter jag själv. 

Önskar du mat?

Vid de två större paketen, 8 och 12 timmar, uppskattar jag en bit mat bakom kulisserna. Jag har inget emot (det är nästan så att jag föredrar det) att få äta på stående fot för att enkelt kunna fånga ögonblick vid middagen.